Kan ik medische kosten meeverzekeren, als aanvulling op mijn basisverzekering?

Je kunt voor medische kosten twee varianten afsluiten.

1) Medische Kosten Aanvullend: als je in Nederland je basisverzekering (zorgverzekering) aanhoudt.

2) Medische Kosten Volledig: als je de Nederlandse basisverzekering niet aanhoudt.

Omdat je Nederlandse basisverzekering meestal een deel vergoedt van je medische kosten in het buitenland (hoeveel ze vergoeden is afhankelijk van je gekozen pakket), is het verstandig om Medische Kosten Aanvullend af te sluiten op de Globetrotter Verzekering. Wat er dan ook gebeurt in het buitenland, je krijgt alles tegen kostprijs vergoed.

In sommige situaties vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je gaat werken. Hiervoor heeft het College van Zorgverzekeringen (CVZ) wetgeving opgesteld. Als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt, dan is de dekking Medische Kosten Aanvullend op je Globetrotter Verzekering niet voldoende. Daarom bieden we de dekking Medische Kosten Volledig aan. Daarmee ben je dus ook verzekerd tegen medische kosten wanneer je geen Nederlandse zorgverzekering hebt.

Ondanks deze factoren ligt de beslissing om je zorgverzekering te laten vervallen altijd bij je zorgverzekeraar. Informeer je daarom hoe zij met jouw situatie om zullen gaan.