Kan ik Inentingsadvies krijgen?

In sommige landen komen ziektes voor die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen. Je kunt van die ziektes flink ziek worden, soms zelfs levensbedreigend. Gelukkig kun je je hiertegen beschermen door je voor je reis in te laten enten.

Verscheidene instellingen, zoals de GGD en de Travel Health Clinic geven die inentingen. Ook kun je hiervoor in sommige gevallen bij je eigen huisarts terecht.

Als je een Globetrotter Reisverzekering hebt afgesloten en je reisplan is bekend dan kun je gratis gebruik maken van Inentingsadvies van Allianz Global Assistance. De ervaren artsen en verpleegkundigen van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance verstrekken het advies. Zij kunnen je, op basis van jouw reisplan, vertellen welke inentingen en malariatabletten je nodig hebt. Ook weten ze waar je de inentingen kunt halen. Je kunt bovendien zelf aangeven of je ze dicht in de buurt wil halen of dat je ze zo voordelig mogelijk wilt hebben. De prijzen van inentingen verschillen sterk per instelling en soms kan het vanuit financieel oogpunt lonend zijn om iets langer te reizen.
 
Je kunt gebruik maken van Inentingsadvies van Allianz Global Assistance middels dit formulier. Als je het formulier hebt ingevuld, ontvang je het advies uiterlijk de volgende werkdag retour per e-mail. Je kunt het advies ook telefonisch krijgen door te bellen naar Inentingsadvies van Allianz Global Assistance. Inentingsadvies is telefonisch bereikbaar via 020 592 9142 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur