Anders Frankrijk

Hoewel Frankrijk feitelijk op een steenworp van Nederland ligt, zijn er toch fundamentele verschillen. Wanneer je op vakantie bent in Frankrijk zijn deze verschillen al duidelijk voelbaar, maar als je besluit er te gaan werken zul je er onherroepelijk mee te maken krijgen.

Waar begin ik?

Omdat Frankrijk, net als Nederland, lid is van de Europese Unie is een werkvergunning niet nodig. Als je langer dan drie maanden in Frankrijk wilt blijven kun je overwegen een zogenaamde "carte de séjour"aan te vragen bij het plaatselijke stadhuis, maar het is tegenwoordig niet meer verplicht. Zorg er wel voor dat je paspoort of ID-kaart niet verloopt.

Als je van te voren weet dat je niet langer dan 5 jaar in Frankrijk blijft werken, kun je sociale zekerheden zoals je die in Nederland hebt, aanhouden. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderbijslag en AOW-premie. Je valt in dat geval onder de detacheringregeling die tussen Nederland en Frankrijk van kracht is. Meer over deze regeling en het formulier dat je hiervoor nodig hebt kun je vinden op de website van de SVB.

Het werkeloosheidspercentage ligt in Frankrijk momenteel een stuk hoger dan in Nederland. Maak je geen illusies over 'even' een baan vinden: zeker in sommige sectoren en functies is het aanbod aan arbeidskrachten groot. Het is raadzaam om vanuit Nederland een functie te zoeken en pas naar Frankrijk te reizen wanneer je ook daadwerkelijk een arbeidsovereenkomst op zak hebt.
Overigens is er nog een tweede argument voor deze volgorde: zonder vast inkomen kun je je moeilijk vestigen in Frankrijk. Zonder inkomsten kun je geen bankrekening openen, zonder bankrekening kun je geen woning huren en zonder vast woonadres krijg je feitelijk niets formeels gedaan in Frankrijk.

Ga je langer dan een maand naar Frankrijk om te werken of voor een stage? Of ga je als Au Pair aan de slag? Sluit dan een goede reisverzekering af. Een standaard doorlopende reisverzekering biedt namelijk geen dekking als je gaat werken of stage lopen in het buitenland. Ook kunnen basisverzekeringen in de meeste gevallen niet worden aangehouden als je voor een langere periode gaat werken in het buitenland. Een Globetrotter Verzekering voor werken in het buitenland biedt dekking en is speciaal ontwikkeld voor mensen die naar het buitenland gaan voor (vrijwilligers)werk of stage en is bijvoorbeeld ook geschikt voor Au Pairs.

Levensonderhoud in Frankrijk

De kosten voor het levensonderhoud in Frankrijk kun je vergelijken met die in Nederland. Hierbij kun je ervan uitgaan dat het leven in de steden duurder is dan daarbuiten.

Als je je langdurig wilt vestigen in Frankrijk, is een huurhuis de meest voor de hand liggende optie. Ga uit van een huurprijs tussen € 400 voor een klein appartement tot het drievoudige voor wat meer comfort en een betere ligging. Net als in Nederland is de locatie een van de belangrijkste factoren in de prijs van de woning. Voor een sneller resultaat kun je het beste een makelaar inschakelen. Een makelaar kent de streek of stad en beschikt over veel connecties.

Solliciteren in Frankrijk

Solliciteren in Frankrijk doe je bij voorkeur in het Frans. Wanneer je de taal niet goed spreek of schrijft, begin je met een grote achterstand. Bij internationale bedrijven kun je soms met Engels terecht, maar in typisch Franse bedrijven zul je toch echt de Franse taal moeten beheersen.
Als je schriftelijk op een vacature reageert doe je dat bij voorkeur met een handgeschreven brief. Niet in alle gevallen is dit expliciet aangegeven, maar in veel bedrijven wordt hieraan de voorkeur gegeven.

Net als in Nederlandse bedrijven maakt men in Frankrijk gebruik van het internet om vacatures te plaatsen. Een aantal websites dat je als startpunt voor je zoektocht kunt gebruiken is:

Werkcultuur in Frankrijk

De cultuur op de Franse werkvloer verschilt behoorlijk van die in Nederland. Het meest in het oog springende verschil zit 'm in de strikte hiërarchie die je in acht dient te nemen. Je baas behandel je ook echt als je baas: je stelt zijn of haar mening niet ter discussie en maakt geen grapjes met of over hem of haar. Ook met directe collega's ga je hoffelijk om: je groet beleefd en vraagt even hoe het gaat.

Handige tips

In 2000 is de wet "LoiAubry" ingevoerd. Deze wet regelt een 35-urige werkweek voor voltijd banen. Deze korte werkweek is alleen van toepassing op de zogenaamde 'non-cadres'.De 'cadres', grofweg kaderfuncties of leidinggevende functies, mogen meer dan 35 uur per week werken.

De Franse lunchpauze verschilt fundamenteel van de Nederlandse. Waar wij naar de kantine snellen voor onze 2 boterhammetjes met kaas en een glaasje melk, gaan veel Fransen tussen de middag naar huis of naar een restaurant voor een uitgebreide lunch inclusief voorgerecht, dessert en het liefst een flesje wijn. Voor de lunch wordt rustig 1 tot 2 uur uitgetrokken.Overigens kan gedurende de lunch wel 'luchtig' over zaken worden gesproken.

Voor ons nuchtere Nederlanders misschien moeilijk voor te stellen, maar het is in Franse bedrijven vrij normaal om je directe collega's elke ochtend even de hand te schudden en te vragen hoe het is. Hetzelfde doe je bij alle mensen die een vergadering bijwonen.

Hoger geplaatsten spreek je formeel en met de achternaam aan, gelijk of lager geplaatsten met de voornaam. De directeur groet je dus met 'Bonjour Monsieur Dubois, commentallez-vous?' en je collega met 'Bonjour Pierre, ça-va?'