Studeren in het buitenland? Ga onbezorgd op reis met de Globetrotter Verzekering

Allianz Global Assistance heeft de Globetrotter Verzekering speciaal ontwikkeld voor studenten die naar het buitenland gaan. Je bepaalt helemaal zelf waar je wel of niet voor verzekerd wilt zijn. Bereken hier direct je premie.

Reisduur en dekkingsgebied

Met de Globetrotter Verzekering ben je flexibel om te bepalen hoe lang je verzekerd wilt zijn en of je Wereld- of alleen Europadekking nodig hebt. De verzekering is af te sluiten voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden. Kom je eerder terug? Als je geen schade hebt gemeld, dan krijg je een deel van je betaalde premie teruggestort.

 

Persoonlijke Reisassistent

Met deze gratis service ga je nooit alleen op reis. De Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen.

Persoonlijke Reisassistent
Vertel me meer

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Sluit de dekking 'Medische kosten aanvullend' af als je de basisverzekering in Nederland aanhoudt tijdens je reis. Je zorgverzekering vergoedt namelijk vaak maar 1 of 2 keer Nederlands tarief voor medische kosten in het buitenland. Dit is in veel landen niet voldoende. Met de dekking Medische Kosten Aanvullend ben je 100% aanvullend verzekerd voor medische kosten die je zorgverzekeraar niet betaalt.

 

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je gaat studeren in het buitenland hoef je niet altijd je zorgverzekering in Nederland aan te houden. In sommige gevallen moet je deze zelfs opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering kiezen voor de dekking 'Medische Kosten Volledig'. Hiermee ben je verzekerd voor al je noodzakelijk medische kosten in het buitenland. Wij adviseren je wel altijd om ook je zorgverzekeraar en/of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te raadplegen.

 

Geld Service

Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en stelt contant geld beschikbaar bij één van de 400.000 kantoren van Western Union. Zo heb je direct de beschikking over cash geld. Deze service is onderdeel van de dekking Bagage en uniek in Nederland.

Geld Service
Hoe werkt de Geld Service?

Bagagedekking

Met de Globetrotter Verzekering bepaal je zelf voor welk bedrag je gedekt wilt zijn voor je persoonlijke spullen. Zo ben je met de Budget variant al gedekt voor € 1.500 bagage. Met de Comfort variant tot € 3.500 en met de Premium variant tot € 5.000. En met onze unieke dienst 'Geld Service' ben je verzekerd van een voorschot (tot €300), mocht je een pinpas of creditcard verliezen. Wij zorgen er dan voor dat er een contant bedrag klaarligt bij een wisselkantoor bij jou in de buurt.

Wintersport en bijzondere sporten

Ga je naast je studie ook rondreizen en houd je van avontuur? Sluit dan de dekking 'Wintersport en bijzondere sporten' af. Hiermee ben je goed verzekerd tijdens het beoefenen van sporten die meer risico's met zich meebrengen. Met bijzondere sporten kun je denken aan bungeejumpen, skiën, snowboarden, kitesurfen en parachutespringen. Voor reguliere sporten ben je standaard verzekerd. Hieronder vallen onder andere recreatief duiken, langlaufen, schaatsen, surfen, waterskiën, jetskiën, paardrijden en raften.

 

Tussentijds of eerder naar huis

Als je door een noodgeval eerder naar huis moet, ben je hiervoor met de S.O.S. dekking standaard verzekerd. Als je verzekering nog minimaal 1 maand doorloopt, dan zorgen wij ervoor dat je een retourticket krijgt naar de plaats waar je studeert. En heb je samen met een vriend, vriendin of kennis deze verzekering afgesloten? Dan vergoeden we voor hem of haar ook de heen- en terugreis zodat jullie samen kunnen reizen.

 

Aansprakelijkheid

Met de dekking 'Aansprakelijkheid' ben je in het buitenland verzekerd voor schade die je bij iemand anders veroorzaakt. Let op: ga je tijdens je reis ook betaald werk uitvoeren, dan ben je tijdens je werkzaamheden niet verzekerd voor aansprakelijkheid. De dekking geldt wel als je vrijwilligerswerk doet of een onbetaalde stage volgt.

 

SMS Assistant

Een unieke gratis service om snel per SMS informatie te ontvangen over dreiging op de plek waar je verblijft. Handig als het openbaar vervoer staakt en noodzakelijk bij natuurrampen of bij rellen en demonstraties.

SMS Assistant
Vertel me meer

Schade melden

Allianz Global Assistance handelt schade sneller af als je deze online indient en ervoor zorgt dat je alle bewijsstukken, zoals bonnetjes, politie-aangifte of bijvoorbeeld een aankoopbewijs, meestuurt.

Premie en premierestitutie

Bij de Globetrotter Verzekering bepaal je zelf waarvoor je verzekerd wilt zijn. Je ziet online snel je premie en of je recht hebt op jongerenkorting. Betalen kan via iDeal of eenmalige automatische incasso. Kom je eerder terug? Als je geen schade hebt gemeld, krijg je een deel van je betaalde premie teruggestort.

 

 

Tot 10% jongerenkorting

Als je jonger bent dan 27 jaar* krijg je standaard 10% korting op de gehele premie van onze verzekering. 

* De korting geldt als je op de ingangsdatum van de verzekering jonger bent dan 27 jaar.

Werken tijdens de studie

Als je regulier werk gaat verrichten, bijvoorbeeld op een kantoor of in de horeca, dan ben je hiervoor standaard verzekerd. Heb je een bijbaan die meer risico's met zich meebrengt, dan is Allianz Global Assistance de enige verzekeraar waarbij je dit kunt meeverzekeren. Ga je risicolvol werk verrichten, dan kun je deze dekking telefonisch afsluiten via 020 - 592 9890.

 

Studiegenoten direct meeverzekeren

Je kunt de Globetrotter Verzekering samen met je studiegenoten afsluiten. Hierdoor hoef je de verzekering maar één keer af te sluiten en betaal je eenmalig de poliskosten van € 4,50. Er mogen maximaal 9 personen op de polis staan.

 

Mondial Assistance heet voortaan Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is vanaf 10 december 2012 de nieuwe naam voor Mondial Assistance. Een andere naam, een nieuw logo, maar de reisverzekeringen, pechhulp en dienstverlening blijven zoals je gewend bent. Met dezelfde kwaliteit en service. Allianz Global Assistance staat altijd en overal klaar om je te helpen, of het nu gaat om meer informatie of een noodsituatie.

 

De Globetrotter Verzekering in het kort:

  • Snelle premieberekening door advies op maat.
  • Betaal nooit teveel: je bepaalt helemaal zelf je dekking.
  • Bij verlies van creditcard of pinpas kun je een voorschot ophalen bij een wisselkantoor in de buurt.