De ideale reisverzekering als je voor langere periode naar het buitenland gaat

Ga je voor langere tijd naar het buitenland om bijvoorbeeld te backpacken of je droomreis te maken, dan ben je met de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance goed verzekerd. De polis is eenvoudig, in 3 simpele stappen online af te sluiten. Bereken je premie en ontdek de voordelen.

Reisduur en dekkingsgebied

Je kunt de verzekering voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden afsluiten. Je kunt kiezen tussen Europa- of Werelddekking. En mocht je tussentijds besluiten langer te blijven, dan verleng je eenvoudig online je verzekering. Kom je eerder terug dan verwacht? Als je geen schade hebt gemeld, dan krijg je een deel van je betaalde premie van ons teruggestort.

 

Persoonlijke Reisassistent

Met deze gratis service ga je nooit alleen op reis. De Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen.

Persoonlijke Reisassistent
Vertel me meer

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

De dekking 'Medische Kosten Aanvullend' sluit je af als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan aanvullend 100% gedekt voor medische kosten die je zorgverzekeraar niet dekt. De meeste verzekeraars dekken in het buitenland maar maximaal 1 of 2 keer het Nederlandse tarief. Vaak liggen de kosten voor medische zorg buiten Europa veel hoger dan in Nederland. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld kunnen de kosten oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief. Met de dekking ´Medische kosten Aanvullend´ ben je hiervoor 100% aanvullend verzekerd.

 

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je langer dan een jaar in het buitenland gaat reizen of bij een kortere reis ook gaat werken, ben je vaak verplicht je zorgverzekering in Nederland op te zeggen. Daarom kun je bij Allianz Global Assistance de dekking 'Medische Kosten Volledig' meeverzekeren. Je bent dan volledig gedekt voor de noodzakelijke medische kosten in het buitenland. Wij adviseren je om altijd contact op te nemen met je zorgverzekeraar en/of de Sociale Verzekeringsbanks (SVB).

 

Geld Service

Creditcard of pinpas kwijt? Wij stellen contant geld beschikbaar bij één van de 400.000 kantoren van Western Union. Deze unieke service is onderdeel van de dekking Bagage.

Geld Service
Hoe werkt de Geld Service?

Bagagedekking

Met de Budget variant voor Bagage ben je gedekt voor € 1.500 reisbagage. Als je meer waardevolle spullen meeneemt, dan adviseren wij je te kiezen voor de Comfort variant tot € 3.500 of de Premium variant die vergoedt tot € 5.000. Als je een bagagedekking afsluit, kun je gratis gebruikmaken van onze 'Geld Service'.

 

Wintersport en bijzondere sporten

Standaard ben je bij de Globetrotter Verzekering gedekt voor reguliere sporten  zoals recreatief duiken, langlaufen, schaatsen, surfen, waterskiën, jetskiën, paardrijden en raften.  Ben je sportief ingesteld en houd je van een uitdaging? Met de de dekking 'Wintersport en bijzondere sporten' ben je ook gedekt als je besluit te gaan bungeejumpen, skiën, snowboarden, kitesurfen, parachute springen, etc.

 

Tussentijds of eerder naar huis

Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is er een kans dat je vanwege een noodgeval (bijvoorbeeld ziekte of overlijden van familie) eerder naar huis moet. Met de S.O.S. dekking ben je hiervoor standaard verzekerd. Wij regelen in dat geval een vliegticket voor je. En als je verzekering nog een maand of langer doorloopt, zorgen wij ervoor dat je de reis weer kunt vervolgen. Sluit je de verzekering af met een vriend, vriendin of andere reisgenoot, dan vergoeden wij voor hem of haar ook de terugreis.

 

Aansprakelijkheid

Als je in het buitenland bent is er altijd een kans dat je per ongeluk schade bij anderen veroorzaakt. Met onze 'Aansprakelijkheidsdekking' ben je hiervoor goed verzekerd. Let op: ga je tijdens je reis ook betaald werk uitvoeren, dan ben je tijdens je werkzaamheden niet verzekerd voor aansprakelijkheid.

 

SMS Assistant

Een unieke gratis service om snel per SMS informatie te ontvangen over dreiging op je bestemming. Handig als het openbaar vervoer staakt en noodzakelijk bij natuurrampen of demonstraties.

SMS Assistant
Vertel me meer

Schade melden

Als je de schade bij Allianz Global Assistance online indient, stuur dan je bonnetjes, aankoopbewijs, politie-aangifte of ander bewijs mee. Hierdoor handelen wij je schade-aangifte sneller af.

Premie en premierestitutie

Je bepaalt zelf je dekking, ziet direct welke premie hierbij hoort en of je recht hebt op de jongerenkorting. Betalen kan via iDeal of eenmalige automatische incasso. Kom je eerder terug? Als je geen schade hebt gemeld, krijg je een deel van je betaalde premie terug.

Kid Assistant

Allianz Global Assistance biedt ouders de mogelijkheid van Kids Assistant. Dit is een polsbandje met een unieke ID-code voor je kind(eren). Uit het oog verloren kinderen kunnen hiermee snel worden teruggevonden.

Kid Assistant
Hoe werkt het?

Jongerenkorting tot 10%

Speciaal voor jongeren tot 27 jaar* krijg je bij Allianz Global Assistance standaard 10% korting op de gehele premie.

* De korting is geldig als je op de ingangsdatum van de verzekering jonger bent dan 27 jaar.

Reisgenoten ook direct meeverzekeren

Het is mogelijk om de Globetrotter Verzekering ook direct af te sluiten voor je vrienden of familie met wie je op reis gaat. Je staat dan samen op een polis en betaalt maar één keer de poliskosten (€ 4,50). Je kunt voor maximaal 9 personen de verzekering afsluiten.

 

Werken tijdens de reis

De Globetrotter Verzekering is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Hoewel de dekking onvolledig is bij een doorlopende reisverzekering, ben je bij de Globetrotter Verzekering ook verzekerd als je werkt tijdens je buitenlandse reis.

 

Mondial Assistance heet voortaan Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is vanaf 10 december 2012 de nieuwe naam voor Mondial Assistance. Een andere naam, een nieuw logo, maar de reisverzekeringen, pechhulp en dienstverlening blijven zoals je gewend bent. Met dezelfde kwaliteit en service. Allianz Global Assistance staat altijd en overal klaar om je te helpen, of het nu gaat om meer informatie of een noodsituatie.

 

De Globetrotter Verzekering in het kort:

  • Betaal nooit teveel: bepaal zelf je dekking.
  • Ook zonder zorgverzekering gedekt voor medische kosten.
  • Gratis medisch advies van onze reisarts.
  • Bij verlies van creditcard of pinpas kun je een voorschot ophalen bij een wisselkantoor in de buurt.